ENGHUN

Biográfia

Életút Biográfia

Kiss Pál Tamás

Az autóversenyzés nálam családi gyökerekre vezethető vissza. Már kisgyermekként a versenypályák és szervizparkok rendszeres látogatója voltam, aminek köszönhetően a motorsportok megszállottja lettem és alig vártam, hogy én is odaállhassak a rajtvonalhoz.

A fiatalkori gokartos sikerek után, 17 évesen elhatároztam, hogy a célom nem lehet más, mint hogy a világ legrangosabb autóverseny sorozatainak valamelyikében képviselhessem hazámat és összemérhessem tudásomat korunk legjobb autóversenyzőivel.

Már rögtön az utam elején óriási kihívásokkal kellett szembenéznem: Angliába költöztem, de egy szót sem beszéltem angolul, két évet magántanulóként jártam iskolába, a versenyfutamok között érettségiztem, felvételiztem és nyelvvizsgáztam.

Az áldozatok végül meghozták gyümölcsüket, hiszen 2010-ben a világ egyik legerősebbnek tartott Formula 1 utánpótlás-nevelő bajnokságában, a Brit Formula Renault 2.0-ban három győzelemmel és öt további dobogós helyezéssel harmadikként zártam az év végi összetettben.

Az Angliai sikerek után a GP3-as sorozatban folytattam a pályafutásomat. Bemutatkozó évemben rögtön a második versenyhétvégén sikerült a dobogó legtetejére állnom Barcelonában, majd egy évvel később megszereztem a magyar autósport történelmének első és máig egyetlen monacói dobogós helyezését. 2012 végén két futam és két teszt erejéig kipróbálhattam magam abban World Series by Renault 3.5-ben, amely már a Formula 1 egyik közvetlen előszobájának számít.

Az eddigi eredményeimre már Európa szerte felfigyeltek és ennek köszönhetően 2013-ra több sorozatból is kaptam megkeresést, ám a sorsom mégis úgy alakult, hogy egyik szériában sem tudtam vállalni a teljes éves szereplést. Az Auto GP-ben azonban a harmadik versenyhétvégétől kezdve beugróként jutottam lehetőséghez, a folyamatos pontszerzéseknek köszönhetően pedig az előkelő ötödik helyet sikerült megszereznem az összetettben.

2014-ben már valamivel szerencsésebben alakult az életem és az év első versenyhétvégéjétől kezdve bajnokesélyesként vehettem részt az Auto GP futamain és végül három futamgyőzelemmel és további hat dobogós helyezéssel az összetett második helyén zártam az évet.

Hét sikeres formaautós év után, a pályán elért eredmények ellenére a következő lépcsőfok, a Formula 1 közvetlen előszobáját jelentő sorozatok mégis elérhetetlennek tűntek, mivel a formaautózás átalakuló gazdasági háttere irreális követelményeket támasztott számomra, csak úgy, mint sok más tehetséges pilóta elé.

2014 végén ezért búcsút intettem a formaautózásnak és új kihívásokat keresetem, amelyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) munkájának köszönhetően dinamikusan fejlődő rallycrossban találtam meg.

Az előttem álló kihívásokra fizikálisan és mentálisan is készen állok. Azt vallom, hogy kellő kitartással és fegyelemmel lehet az akadályokat leküzdeni és az álmaimat megvalósítani.


2015

Rallycross

2014

AutoGP

2013

Auto GP

2012

GP3, WSR

2011

GP3

2010

Brit Formula Renault

2009

Brit Formula Renault

2008

Svájci Formula Renault

2007

Gokart