ENGHUN
2017.08.04 Kiss Pál Tamás média

Az új helyszínen is bizonyítani akar Kiss Pál TamásAz új helyszínen is bizonyítani akar Kiss Pál Tamás

Félidejéhez érkezett a hét versenyhétvégés Rallycross Országos Bajnokság, és Kiss Pál Tamás három győzelme után 19 ponttal vezeti az értékelést. A Kakucsringen augusztus 5-én és 6-án rendezett versenyen a cél az újabb győzelem, és az előny növelése a bajnoki tabellán.

Lassan megszokják a SPEEDBOX Racing Team szerelői, hogy még akkor sem lehet hátra dőlni két futam közt, ha idén a legerősebb a Peugeot 208 WRX, és a technikai háttér sem volt még soha ennyire összeszedett. Most Ole-Kristian Temte svédországi ámokfutása miatt telt munkával a július, az autón ki kellett cserélni a bukóketrecet, ami nagyon komoly szervezést igényelt.

A biztonság tekintetében nem lehet kompromisszumot kötni a nemzetközi szövetséggel, a bukóketrec cseréjének minden fázisát dokumentálni kellett. Emiatt elhúzódott a munka, de természetesen ezt nem bánom, hiszen a biztonság a legfontosabb. Óriási tempóval versenyzünk, az autósportban kevés az olyan szakág, ahol 2 másodperc alatt 100-ra gyorsulnak az autók, és emellett egymással is ütköznek verseny közben, sokszor olyan erővel, hogy kívülről nem is látszik mekkora erőhatás éri az autót. A Peugeot most olyan, mint újkorában. A svédországi rövid hétvégét azért is sajnálom, mert így nem tudtuk tesztelni azt a gátlószettet, amivel az esős körülményekre készültünk, így ha a Kakucsringen esik, akkor egyrészt örülni fogunk, hogy kipróbálhatjuk ezt a fejlesztést, másrészt feladatot is jelent, hogy gyorsan megtaláljuk a legjobb beállításokat.” – mondta Kiss Pál Tamás.

Az autó újjáépítése miatt tesztelni sem tudott az új pályán a listavezető, így a hétvégén egy ismeretlen pályán kell helytállnia, de az Európa-bajnokságban szerzett rutinnal ez nem lesz nehéz. A nagy ellenfél természetesen újra Kárai Tamás lesz.

Sok hasznos információt gyűjtöttünk az előző két Eb futamon, így bízom benne, hogy tökéletesek lesznek a rajtjaim. Kárai Tomi a nemzetközi mezőnyben is a legjobb rajtolók közé tartozik, így ha induláskor sikerül megelőzni őt, az már egy kisebb siker. Remélem, lehet majd előzni is a pályán, mert a közönség biztosan szeretne csatákat is látni, nemcsak a jokertaktikával kidolgozott előzéseket. Meglátjuk, hogy alakul majd, de a cél továbbra is a győzelem, a hazai bajnokságban is, és az Európa-bajnoki futamokon is.” – részletezte a várakozásit Kiss Pál Tamás.

A csapat a lehetőségekhez képest kipihenten kezdi a szezon második részét, némi szervezés után mindenki el tudott menni egy hét pihenésre, így újult erővel érkeznek a következő bajnoki fordulóhoz. A versenyen is teljes erőbedobással versenyez majd a SPEEDBOX Racing Team, hiszen az idei elsődleges cél továbbra is a bajnoki cím megvédése, a hazai versenykilométerekkel gyűjtött tapasztalatok pedig a nemzetközi szereplésnek is fontos alapkövei.

A Magyar Rallycross-bajnokság versenynaptára:

2017.03.25-26. Szlovákiaring – 1. hely
2017.04.16-17. Rabócsiring1. hely
2017.06.04-05. Rabócsiring - 1. hely
2017.08.05-06. Kakucsring
2017.08.26-27. Gerinbach
2017.10.07-08. Rabócsiring
2017.10.21-22. Szlovákiaring

A Magyar Rallycross-bajnokság állása:

1. Kiss Pál Tamás            89 pont
2. Kárai Tamás                70 pont
3. Vass Zoltán                  61 pont
4. Max Pucher                 50 pont
5. Mózer Attila                47 pont
6. Spitzmüller Csaba      41 pont
7. Kotán Péter                 41 pont
8. Harsányi Zoltán          40 pont

Kiss Pál Tamás a neten:
kisspaltamas.com
https://www.instagram.com/tamaspalkiss/
https://twitter.com/tamaspalkiss
https://www.facebook.com/tamaspalkiss