ENGHUN
2014.10.18 Kiss Pál Tamás média

Kiss Pál Tamás nyerte az év utolsó Auto GP időmérőjét EstorilbanKiss Pál Tamás nyerte az év utolsó Auto GP időmérőjét Estorilban

A délelőtti szabadedzés elsőség után remek teljesítménnyel nyerte az év utolsó Auto GP World Series időmérő edzését Kiss Pál Tamás Estorilban. A második helyet a tavalyi bajnok, Vittorio Ghirelli, a harmadikat pedig a korábbi Formula 1-es pilóta Antonio Pizzonia szerezte meg.

Tamás meglehetősen magabiztosan kezdte a szombati napot, hiszen a vizes pályán zajló negyvenöt perces szabadedzést hét tizeddel zárta az élen a pontverseny harmadik helyét elfoglaló Markus Pommer és Vittorio Ghirelli előtt, csapattársának Andrea Rodának pedig több, mint három másodpercet adott.

A 23 éves versenyzőnek a gyakorláson mutatott formát sikerült átmentenie a délutáni kvalifikációra is, melynek első szakaszából Ghirelli és Pizzonia mögött harmadikként lépet tovább. A második etapban pedig már senkit nem engedett maga elé és megszerezte idei első időmérő elsőségét.

A miskolci tehetség közvetlen riválisai közül Pommer a negyedik, Roda a hatodik, míg Kevin Giovesi csak a tizenegyedik rajtkockából vághat neki a magyar idő szerint 12 óra 45 perckor kezdődő futamnak, melyet az Eurosport 2 élőben közvetít.