ENGHUN
2016.07.02 Kiss Pál Tamás média

Irány a Rallycross szentélye – Svédországban versenyez Kiss Pál TamásIrány a Rallycross szentélye – Svédországban versenyez Kiss Pál Tamás

40 ezer néző, egy fantasztikus pálya, és semmihez sem hasonlítható hangulat várja a hétvégén a rallycross szerelmeseit a svédországi Holjesben, a Vb hatodik fordulóján, amely egyben az Eb harmadik megmérettetése a Supercars kategóriában. Természetesen Kiss Pál Tamás is ott lesz az indulók között.

A kis svéd falu Holjes az egyetlen helyszín, ahová 1973 óta minden évben ellátogat a rallycross elitje. Kiss Pál Tamás is izgatottan várta a svéd futamot, egyrészt a legendás pálya miatt, másrészt azért, mert az autó is, és ő is, a szezon eddigi legjobb formájában utazott el északra.

„Igazi rallycross pálya  holjesi, a szintkülönbségek, az ugratók, és a változó felületek teszik nagy kihívássá. Talán csak a joker szakasz nem rejteget nagy kihívásokat, ezt csak le kell tudni, de persze a stratégiailag legjobb pillanatban. A hétvégi nyirádi Ob futam nagyon jó felkészülés volt, rengeteget tudtam tanulni. Megint szimulátoroztam is, megérkezett az új Playseat-em, így ezt a fajta felkészülést is magasabb szintre tudtam emelni. Szerencsére az autó is tökéletes, erős az új motor, a futóműbeállítások terén pedig, versenyről versenyre fejlődünk.   –mondta az elutazás előtt Kiss Pál Tamás.

Az Eb értékelést a belga és a norvég futamon is győztes Kevin Hansen vezeti 57 ponttal. Kiss Pál Tamás 37 ponttal a negyedik, egy jó eredménnyel a bajnokságban is elérhető a harmadik hely.  A norvégiai siker után az elsődleges cél a svédországi versenyen is az, hogy kiegyensúlyozott kvalifikációs futamok után, az elődöntőbe kerüljön a Speedbox Racing Team csapata, majd ott továbbjutó helyen végezve, a döntőben harcolhasson Tomi a dobogós helyekért.

 „Próbálok azzal az alázattal versenyezni, amivel Norvégiában is a versenyautóba ültem. Tisztelem a pályát és az ellenfeleket, és izgatottan várom milyen lesz a szakértő svéd közönség előtt versenyezni. Egészen biztos, hogy óriási lesz a hangulat, láttam a tavalyi felvételeket, és a pilótatársak is sokat meséltek már róla, hogy Holjes mennyire különleges élmény.” – mondta izgatottan a miskolci pilóta.

A versenyautóban tökéletesen muzsikál a norvégiában beépített új motor, amelyet azóta Franciaországban finomhangoltak, és a nyirádi futamgyőzelem bizonyította, hogy jól sikerültek a beállítások. A legfontosabb mégis az, hogy Tomi egyre jobban érzi magát az autóban, és futamról futamra egyre gyorsabb.

A hétvége programja:

07.01. Péntek

18:00 Szabadedzés 1 - WRX – ERX

07.02. Szombat

8:30     Szabadedzés 1 - WRX - ERX
13:30    Q1, Q2 WRX – ERX

07.03. Vasárnap

8:30 Warm-up WRX – ERX
10:00    Q3 WRX – ERX
11:30     Q4 WRX – ERX
14:00     Középdöntők ERX
15:00    Döntők ERX - WRX

Az EB állása:
1. Kevin Hansen             57
2. Jerome Grosset-Janin         45
3. Tord Linnerud         43
4. Kiss Pál Tamás         37
5. Tommy Rustad        33
6. Joni-Pekka Rajala         31

Az EB futamot az alább linkeken lehet nyomon követni:
Élő időeredmények: http://www.fiaworldrallycross.com/times
Eredmények: www.fiaworldrallycross.com/results

Kiss Pál Tamás a neten:
kisspaltamas.com
https://www.instagram.com/tamaspalkiss/
https://twitter.com/tamaspalkiss
https://www.facebook.com/tamaspalkiss