ENGHUN
2016.09.26 Kiss Pál Tamás média

KISS PÁL TAMÁS 2016 MAGYAR RALLYCROSS BAJNOKA!KISS PÁL TAMÁS 2016 MAGYAR RALLYCROSS BAJNOKA!

Amiért jött azt megszerezte, és nem csak ezen a hétvégén Máriapócson, hanem ebben a szezonban a magyar bajnokságban, hiszen amikor a formaautózás után szakágat váltott, az első komoly célként azt tűzte ki maga elé Kiss Pál Tamás, hogy megnyerje a hazai bajnokságot. Egy futammal a szezon vége előtt ez sikerült, hazai pályán, az idén 20 éves Rabócsiringen. Kiss Pál Tamás a Rallycross Országos Bajnokság első helyezettje.

Felemásan indult a hétvége, a csapat hosszú utazás után Barcelonából érkezett Máriapócsra, és egy kicsit letörten, hiszen a spanyolországi Eb futamon nem sikerült a döntőbe jutás. A hangulat érdekes módon egy műszaki hiba felfedezése után javult egy kissé, mert az autó átvizsgálásakor kiderült, hogy a kipufogó leömlő egy kívülről nem látható helyen elrepedt. Tehát nem a meg nem talált beállítások, nem a hosszú nyári szünet, és még csak nem is Tomi betegsége – mert hétfőn ágynak esett a pilóta – hanem egy alattomos műszaki hiba volt a vártnál gyengébb szereplés hátterében.

Máripócsra tökéletes autóval, majdnem tökéletesen meggyógyulva, de önbizalommal telve érkezett a csapat és a versenyző, és óriási csatákban megnyerte a hétvége minden fordulóját, így a három kvalifikációs futamot, az elődöntőt, és a döntőt is. Igaz a végére azért a technika újra jelezte, hogy itt nem lehet biztosra menni.

„Egész hétvégén remek csatákat láthatott a közönség. A dramaturgia is tökéletes volt, mert a döntő alakult a legérdekesebben, bár az elején nem voltam optimista. Meghibásodott az autóm wastegate szelepe, így csak negyedikként jöttem el a rajtból. Annak ellenére, hogy a hiba miatt mindig alacsonyabb fokozatokban kellett autóznom, sikerült szép lassan felzárkóznom, és körről körre léptem előre. A joker taktikám is tökéletes volt, így az utolsó körben Kárai Tamást is meg tudtam előzni és megnyertem a döntőt.” – mesélte a máriapócsi hétvége utolsó hat körének eseményeit Kiss Pál Tamás. „Talán azt sajnálom leginkább, hogy Wieszt Jankó hamar kiesett, jobb lett volna a pályán megmérkőzni vele, de hát ilyen az autósport. Ennek ellenére a verseny közben nem tudtam még örülni az akkor már biztos bajnoki címnek, úgy érzetem csak akkor lesz teljes a történet, ha megnyerem a döntőt is. Sikerült, és ezzel elértem azt, amiért ezt a szakágat választottam. Otthonra leletem a rallycross közösségben, itt élvezem az autóversenyzés minden pillanatát. Köszönöm a rengeteg segítséget a családomnak, a csapatomnak, hiszen egy új csapat kovácsolódott össze ebben a szezonban, és szereztük meg együtt ezt a címet. Köszönöm a támogatóknak, nélkülük nem sikerült volna, és köszönöm a barátoknak is. Amiatt is örülök ennek a sikernek, mert fantasztikusan erős bajnokságban zártam az első helyen, rég volt a rallycrossban ennyi jó pilóta és ennyi jó versenyautó. Értékesebbé teszi azt a címet az is, hogy fantasztikus közönség előtt versenyezhettünk futamról futamra, egészen hihetetlen, hogy a pályákra kilátogató rengeteg ember mennyire érti a rallycrosst, és milyen intenzitással szurkolnak. Mindezeket összeadva úgy gondolom, hogy ez a trófea eddigi autóversenyzői pályafutásom egyik legértékesebbje. – mondta a boldog pilóta.

Ünnepelni van idő, lazítani azonban nincs, a csapat hamarosan indul az európa-bajnoki szezonzáróra amelyet Lettországban, Rigában rendeznek, és Kiss Pál Tamás ugyan most hatodik a bajnokságban, de a negyedik helyért harcol majd a hétvégén. Az Eb szezonzáró után pedig következik október 8-9-én a hazai szezonzáró ahová már bajnokként utazik a SpeedBox  Racing Team.

 

A Rallycross Ob 6. fordulójának végeredménye a Supercars kategóriában:

1. Kiss Pál Tamás

2. Harsányi Zoltán

3. Spitzmüller Csaba

4. Kárai Tamás

5. Kotán Péter

6. Vass Zoltán

 

A máriapócsi futam részletes eredményei:
http://www.chronomoto.hu/livetiming/pdf/?eventid=20160924_25_rc_mariapocs

Kiss Pál Tamás a neten:
kisspaltamas.com

https://www.instagram.com/tamaspalkiss/
https://twitter.com/tamaspalkiss
https://www.facebook.com/tamaspalkiss