ENGHUN
2015.04.04 Kiss Pál Tamás média

Kiss Pál Tamás a hazai bemutatkozásra készülKiss Pál Tamás a hazai bemutatkozásra készül

Az előttünk álló hétvégén, két héttel a balszerencsés slovakiaringi debütálás után, Máriapócson kerül sor Kiss Pál Tamás hazai ralikrosszos bemutatkozására. A miskolci kiválóság reméli ezúttal mellé áll a szerencse és húsvéthétfőn már a dobogóért szállhat harcba.

Két hétvégével ezelőtt a Slovakiaringen rajtolt el az Országos Rallycross Bajnokság 2015-ös kiírása. A tél folyamán a formaautózásról ralikrosszra váltó 23 éves versenyző meglepően jól kezdett, a szabadedzéseken nyújtott teljesítményét az első előfutam során sikerült túlszárnyalnia, így az összetett első helyéről várhatta a vasárnapi folytatást. Mint ismert azon a bizonyos vasárnapon azonban a szerencse és a technika ördöge Tamás ellen fordult, ami miatt a sikeres pilóta az első és a második előfutamot is feladni kényszerült motorhiba miatt.

Az idénynyitó óta a csapat szerelői mindent megtettek, hogy a Rabócsiringen ne hátráltassa technikai hiba a több nemzetközi sorozatban is futamgyőzelmet szerző tehetséget, melynek eredményeképpen az elmúlt napokban a Skoda Fabia MK2-es új erőforrást kapott, amellyel várhatóan nem lesz probléma az előttünk álló versenyen. Kiss Pál Tamás számára továbbra is a tanulás lesz az elsődleges cél, de a Szlovákiában látott tempója alapján a dobogós helyezések valamelyikére is jó eséllyel pályázhat.

A versenyhétvége programja vasárnap kezdődik a két szabadedzéssel és az első előfutammal. A hétfői folytatásban további két előfutam, az elődöntők és a döntők kerülnek megrendezésre.

„Rendkívül csalódott voltam, hogy az első versenyhétvégén technikai problémák miatt kellett feladnom a versenyt. A tempónk viszont bizakodásra adott okot, így már nagyon vártam ezt a hétvégét. A fontos tapasztalatot jelentő elveszített versenykilométerek ellenére, remélhetőleg már most harcba szállhatok a legjobbakkal és megszerezhetem idei első dobogós helyezésemet. Nagyon szeretném, ha mindezt kellemes hőmérséklet és ragyogó napsütés társaságában tehetném meg. Azt hiszem ilyen időjárási körülmények mellett a húsvéti ünnepek ellenére is sok motorsport kedvelő család látogatna ki az eseményre, ami remek dolog lenne, hiszen a sikerek eléréséhez a csapat és a pilóta kiváló teljesítménye mellett a szurkolók odaadó biztatására is szükség van.” – mondta el Kiss Pál Tamás